Lucruri pe care sa NU le faci atunci cand inchiriezi o masina

0 Shares
0
0
0

Inchirierea unei masini, a devenit pentru noi ceva obisnuit, mai ales atunci cand plecam in calatorii. De aceea, de cele mai multe ori ne asteptam ca acest proces sa fie unul transparent si foarte simplu, dar de mult ori nu este. Pentru rent a car Timisoara la cele mai bune preturi, intra pe NovumTimisoara.ro.

Cineva care nu a inchiriat o masina pana acum, este cu siguranta legitimat sa-si puna urmatoarele intrebari: Trebuie sa cumpar o asigurare suplimentara? Trebuie sa platesc pentru realimentarea masinii?

Nu va fi nimeni sa faca o inspectie generala a masinii, in afara de mine, este in regula? Pot calatori cu masina respectiva si in alta tara? Aceste intrebari pot fi puse de catre orice persoana care isi doreste sa inchirieze prima data o masina si de aceea, pentru astfel de persoane nu este in nici un caz un proces foarte simplu.

Iata insa, ceea ce trebuie cu siguranta sa nu faci, in momentul in care apelezi la serviciile unui rent-a-car.

  1. Nu face pre-pay pentru benzina/motorina (nu plati dinainte benzina).

Taxele de prepay pentru benzina par tentante pentru foarte multi care inchiriaza o masina, deoarece este mult mai comod sa platesti dinainte. Cu toate astea, daca stii ca nu ai de gand sa golesti tot rezervorul pe perioada respectiva, nu-ti recomandam sa faci acest lucru, pentru ca vei plati mai multi bani.

  1. Nu uita sa verifici punctele de realimentare (benzinariile) din drumul tau, pentru a stii cel mai apropiat punct (unde poti realimenta), imediat dupa ce ai preluat masina. Multi clienti au facut greseala sa nu verifice aceste puncte de realimentare, trezindu-se ca nu au benzina/motorina suficienta pentru a ajunge in punctul de destinatie.

 

  1. Nu cumpara asigurare suplimentara, decat daca este absolut nevoie (in functie de politicile firmei de inchirieri auto). Iti sugeram sa nu faci asta, deoarece propria ta asigurare auto (pentru masina personala) te va acoperi si in acest caz.

 

De asemenea, politicile de asigurari in diverse zone pot varia foarte mult si poti ajunge sa platesti foarte multi bani, pe o asigurare de care in cele mai multe cazuri, probabil ca nici nu ai nevoie.

 

  1. Nu uita sa verifici toate promotiile. Daca esti eligibil pentru o anumita promotie a unei companii de rent-a-car, de ce n-ai profita de ea? In multe cazuri, daca ai norocul sa beneficiezi de o astfel de promotie, poti face economii destul de mari si iti vor ramane mai multi bani de distractie, in excursia ta.
  2. Asigura-te ca ai vorbit cu agentul de la rent-a-car, dupa ce perioada de inchiriere s-a terminat. Multe firme de afara (dar si de la noi) au inceput sa practice verificarea sumara a masinii la hotel, acolo unde lasi de obicei cheia (la receptie).

 

Cel mai bine este sa discuti personal cu agentul de inchiriere, pentru ca acesta sa poata vedea ca masina este in aceeasi stare de functionare ca la momentul predarii, astfel incat sa nu ai probleme pe viitor cu respectiva firma.

0 Shares
You May Also Like
Ce este un turbocompresor?

Ce este un turbocompresor?

Cand vine vorba de combinarea performantelor superioare cu consumul mai redus de combustibil, inginerii sunt aproape obligati sa…
Citeste Tot