Se mai merita sa iti cumperi un smartphone Nokia?

Se mai merita sa iti cumperi un smartphone Nokia?

0 Shares
0
0
0

Datorita intrebuintarilor pe care le pot avea, telefoanele mobile au starnit tot timpul interes pentru fiecare dintre noi, astfel ca de fiecare data cand aparea un model nou, indiferent de brandul producator, ne doream sa il putem testa, sau sa il putem cumpara.

Ei bine, inceputul anilor 2000 cu siguranta a fost perioada de referinta a celor de la Nokia, care inca de prin anul 1998 au inceput sa fie lideri in ceea ce priveste productia si vanzarea de telefoane mobile, iar acest fenomen ca sa il numesc asa, a durat ceva ani.

Se pare insa, ca totul s-a schimbat odata cu aparitia pe piata a telefoanelor mobile inteligente, pentru ca din acea perioada, Nokia nu a mai reusit sa se ridice la nivelul asteptarilor utilizatorilor.

Ei bine, din acest motiv, dar si datorita faptului ca alte branduri precum Samsung sau Sony au rezistat pe piata, si se afla in topul preferintelor utilizatorilor si in prezent, iar printre acestia si-au mai facut aparitia si Apple sau HTC, Nokia nu mai este in prezent un brand foarte indragit de catre utilizatori.

Si totusi, pentru ca inca sunt utilizatori care isi cumpara smartphone-uri de la acest brand, in continuare vom vedea cateva motive pentru care se merita, si cateva motive pentru care nu se merita sa iti cumperi un smartphone de la Nokia.

In primul rand, sistemul de operare Windows Phone nu este foarte apreciat in randul utilizatorilor de smartphone care fie prefera sistemul de operare Android, fie opteaza pentru sistemul de operare iOS, iar Nokia avand sistemul de operare Windows Phone, pierde o multime de clienti.

Faptul ca telefonul se blocheaza destul de des in comparatie cu modelele cu sistemul de operare Android sau iOS, reprezinta un alt motiv pentru care nu se prea merita sa iti cumperi un smartphone de la acest brand.

In ceea ce priveste designul, Nokia nu se poate compara cu Samsung, Apple, Sony sau HTC, pentru ca toate aceste branduri de top, au telefoane mult mai aspectuoase decat modelele Nokia.

Cu siguranta sunt insa si motive pentru care se merita sa iti cumperi un astfel de dispozitiv, iar in primul rand trebuie amintit raportul calitate-pret, care este unul foarte bun.

Nici pretul pieselor de schimb nu este unul mare, asa ca in cazul in care ai nevoie de reparatii Nokia pentru telefonul tau, nu ai de ce sa te ingrijorezi pentru ca atat pretul pieselor, cat si pretul reparatiei va fi unul mic.

Un alt motiv pentru care anumiti utilizatori isi indreapta atentia spre telefoanele acestui brand il reprezinta reputatia pe care a avut-o Nokia candva. Sunt multi utilizatori care nu au uitat de faptul ca Nokia a fost cel mai apreciat producator de pe piata, si au ramas fideli brandului finlandez.

Chiar daca nu mai este ce a fost candva, Nokia ramane un nume de referinta pe piata de telefoane mobile, asa ca multi utilizatori care nu isi permit cel mai performant model Samsung sau Apple, opteaza pentru un terminal Nokia Lumia.

Ei bine, in functie de preferinte, si de asteptari, numai tu poti decide daca se mai merita sa iti cumperi un smartphone de la Nokia sau nu.

0 Shares
You May Also Like