Cum alegi un incarcator solar bun?

Cum alegi un incarcator solar bun?

0 Shares
0
0
0

Daca va veti petrece foarte mult timp pe drumuri, fie ca va plac calatoriile sau din cauza locului de munca, este evident ca stiti ce inseamna sa ramaneti fara baterie la telefon, smartphone sau tableta.

Aceasta problema  se poate rezolva extrem de simplu: folosind un incarcator telefon solar. Daca detineti un asemenea dispozitiv, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa il deschideti, sa conectati gadgetul pe care vreti sa il incarcati, iar mai apoi sa expuneti panoul la soare. Aceste incarcatoare solare convertesc energia solara in energie electrica si va veti putea bucura de gadgeturi, oriunde si oricat veti dori cu o singura conditie: sa fie soare.

Pentru a putea achizitiona un incarcator solar de foarte buna calitate, trebuie sa detineti toate informatiile legate de modelele care exista pe piata, dimensiunile si portabilitatea acestora, precum si alte aspecte calitative. Tipul este dat de celulele fotovoltaice, cele datorita carora panourile solare functioneaza si care imparte aceste incarcatoare in cele cu celule monocristaline si cele cu celule policristaline.

Performanta acestora depinde in mare masura de soare. Dintre cele doua categorii, cele cu celule policristaline sunt mult mai usor de prelucrat, astfel fiind mult mai ieftine. In acelasi timp, au o portabilitate foarte mare, fiind mult mai usoare.

Acestea sunt mai flexibile, deoarece nu au suprafata rigida, ceea ce va poate permite sa le agatati sau sa le asezati peste diverse obiecte pentru a sta in bataia soarelui. Marele inconvenient este acela ca va trebui sa gasiti o modalitate de a le intinde, astfel incat razele soarelui sa bata uniform peste acestea.

Celalat tip de incarcatoare cu celule monocristaline prezinta o durabilitate crescuta. Parerea multor utilizatori este ca aceste incarcatoare sunt mult mai bune datorita robustetii si grosimii acestora. Totodata acestea sunt mult mai rigide ca forma, insa au aparut in ultimul timp si numeroase variante pe care le puteti plia, asa ca va va fi mult mai usor sa le duceti intr-un rucsac.

De asemenea, acestea au o durata mult mai mare fata de primele. Rucsacurile cu panou solar au atasat, pe exterior, suprafata incarcatorului. Cu acestea, puteti pleca in excursii extrem de lungi fara sa va faceti griji ca gadgeturile se vor descarca foarte rapid. Nu trebuie sa cautati mereu o sursa de curent pentru a putea umple bateria  si in plus aveti avantajul  ca nu trebuie sa le rezervati loc in rucsac.

Portabilitatea acestora este crescuta, avand in vedere ca aceste produse sunt menite sa fie transportate cu usurinta. Cele mai multe dintre acestea sunt extrem de mici, existand unele modele care ajung la dimensiunile unui telefon mobil, in timp ce altele sunt mai mari, dar va permit sa le pliati sau sa le rulati extrem de usor.

Accesoriile si facilitatile sunt deosebit de importante: acestea includ porturi USB, cabluri de extensie, cleme, carcase de protectie, prelungitoare, etc. In cazul in care vreti sa profitati de beneficiile acestui item in drumetii, nu va ramane decat sa cautati modelul cel mai potrivit de incarcator.

0 Shares
You May Also Like