Sfaturi utile pentru un site inovativ

Sfaturi utile pentru un site inovativ

0 Shares
0
0
0

Tendinta continua de evolutie, descoperiri si redescoperiri a generat aparitia celor mai importante inventii si a celor mai bune tehnici sau tehnologii.

Inventiile offline guverneaza evolutia umana din ultimii 3000 de ani, faptul ca  a aparut si online-ul a revolutionat modul de comunicare. Economia si industria din ultmele trei decenii in ritmuri ce pareau foarte greu de imaginat.

Din momentul in care a aparut si s-a dezvoltat mediul online, comunicarea cu ajutorul interconectarii a cunoscut o evolutile foarte mare si a devenit un mod de evolutie, de viata, de afaceri la nivel global.

Tehnica prin care sunt realizate paginile web a evoluat constant si aceasta dezvoltare are dept principiu obiectiv imbunatatirea permanenta a experientei utilizatorilor.

Ca si orice alt domeniu tendintele in materie de realizare site-uri web au si menirea de a stabili directiile de dezvoltare si optiunile utilizatorilor iar respectarea lor are si menirea de a atinge vizitatori noi si potentiali clienti si parteneri.

De aceea este recomandat ca in momentul in care aveti nevoie de un site sa apelati la servicii web design profesioniste pentru ca site-ul sa obtina efectul dorit.

Ca si in celelalte domenii, tendintele pentru realizarea site-ului au si menirea de a stabili directia pentru dezvoltarea si optiunile utilizatorilor. Respectarea lor are menirea de a aduce noi vizitatori si potentiali clienti sau parteneri.

Mergeti pe flat web desing. Acesta este folosit de marile firme din domeniu si designul elimina toate efectele tridimensionale, cromatica obositoare, decorul inutil care nu aduce plus de valoare pentru continut. Se mizeaza pe simplitate si are la baza linii indraznete, culori suprasaturate si creativitate.

Aceste tehnici de web desing offera site-ului un aspect aerisit si usor de citit, procesat si analizat de catre utilizatori. In acelasi timp aceste tipuri de web design sunt facilitate in zona de responsive pentru ca site-ul se va incarca mult mai rapid.

Parallax scrollingul este o modalitate prin care un site este insufletit si este accentuata si profunzimea textului sau a imaginilor. Tehnica permite sa schimbam grafica sau modul in care porneste animatia in functie de scrollul dat pe pagina.

Cea mai buna functie a acestei tehnici este crearea unui efect wow al site-ului care va avea un desing comercial, menit sa atraga atentia si extrem de surprinzator,

Si popularitatea headerelor fixe a fost asigurata de aparitia unui design responsive. Vorbim aici despre elemente invariabila pentru momentul in care se face scroll pe pagina. Headerul care ramane fix permite accesarea paginilor de pe site fara sa fie necesar sa va intarceti la meniul de sus.

Acest design este util pentru site-uri care au continut bogat. Acumuland experienta in timp, se observa ca tendintele noi au in vedere o serie de solutii care ajuta accesul la informati pentru useri.

Un font cu caractere cat mai mari elimina senzatia de oboseala generata de necesitatea de a ne concentra foarte mult cand citim de asemenea va permite si citirea rapida si va atrage si atentia.

Realizarea unor site-uri competitive care sa aiba un disign profesionist e importanta, mult mai importanta decat respectarea tendintelor care nu servesc scopului propus pentru site.

0 Shares
You May Also Like