Google Play nu funcționează: moduri de a rezolva problema

Google Play nu funcționează: moduri de a rezolva problema

0 Shares
0
0
0

Ca orice altă aplicație, Google Play nu este rezistent la accidente. Este posibil să nu se deschidă, să încarce conținut, să blocheze aplicația sau să se blocheze. Toate acestea se întâmplă rar, dar dacă s-au întâmplat deja, atunci trebuie să mergi la firma de reparații telefoane București pentru a remedia rapid problema. În funcție de situație, soluțiile pot fi diferite. 

Specialistul se asigură că problema este din partea utilizatorului

 

Primul lucru de făcut în caz de probleme cu Google Play, este de a testa aplicația pe alte dispozitive. Va lansa magazinul într-un browser de pe un computer sau va deschide aplicația pe smartphone-ul său.

Dacă problema este observată nu numai pe gadget-ul tău, atunci nu ar trebui făcut nimic. Cel mai probabil, a existat un fel de eroare pe partea Google Play și va fi în curând remediată. Dacă magazinul nu se deschide sau funcționează incorect doar pe telefonul tău, trebuie efectuate mai multe acțiuni specifice.

Închide forțat Google Play

 

În multe cazuri, repornirea obișnuită a aplicației ajută. O poți închide în lista proceselor active sau prin secțiunea „Aplicații” din setări. Acolo, în căutare, trebuie să găsești „Magazin Google Play” și să dai clic pe „Oprire” sau „Închidere”.

Repornește Wi-Fi

 

Este posibil ca problema să fie legată de conexiunea la rețea. Pentru a exclude această opțiune, ar trebui să încerci să repornești Wi-Fi pe smartphone și, de asemenea, să verifici dacă există o problemă la conectarea la rețeaua operatorului de telefonie mobilă.

Dacă smartphone-ul nu intră deloc online, dar prezintă în același timp o conexiune Wi-Fi stabilă, trebuie să repornești routerul de acasă.

Activează modul de zbor

 

Adesea, poți readuce cu ușurință Google Play pe traseu, pur și simplu trecând la și din modul avion după câteva minute. În mod surprinzător, ajută cu adevărat, mai ales dacă magazinul de aplicații este înghețat în timpul descărcării.

Poți porni modul de zbor sau modul „Avion” din declanșatorul sistemului sau din setări în secțiunea „Rețele fără fir”. Cel mai indicat totuși, este să mergi la firma de reparații telefoane București.

Repornește smartphone-ul

 

În caz de probleme în funcționarea aplicațiilor Android, o simplă repornire a smartphone-ului nu va fi niciodată inutilă. Dificultățile cu Google Play nu fac excepție.

Ștergerea memoriei cache și a datelor Google Play

 

Destul de des, problema constă în acumularea de cache irelevante și date temporare ale aplicației Google Play. Pentru a scăpa de ele, profesionistul va deschide „Aplicații” în setările smartphone-ului, va accesa Google Play și acolo, în secțiunea „Memorie”, selectează reset și șterge. Totuși, pentru a nu face manevre greșite, mergi la firma de reparații telefoane București.

Verificarea setărilor pentru dată și oră

 

Problemele legate de sincronizarea datei și orei pot provoca eșecul magazinului de aplicații. Poți verifica influența acestui factor prin simpla activare sau dezactivare a utilizării timpului de rețea. Acest lucru se poate face prin setările sistemului din secțiunea „Data și ora”.

Dezinstalarea actualizărilor Google Play

 

Este imposibil să ștergi aplicația Google Play în sine în mod standard, dar este foarte posibil să scapi de actualizările descărcate pentru aceasta. Mergi la firma de reparații telefoane București pentru a realiza acest proces, și astfel, vei reveni la versiunea veche a programului, care poate fi mai funcțională.

 

0 Shares
You May Also Like