Cum sa iti alegi echipamentul de sudura: ghid aparat de sudat cu invertor

Cum sa iti alegi echipamentul de sudura: ghid aparat de sudat cu invertor

0 Shares
0
0
0

La fel ca profesionistii, un amator ar putea avea nevoie sa sudeze in timp ce lucreaza la casa lui. Sudarea consta in asamblarea a doua bucati de metal care sunt incalzite astfel incat sa se topeasca si sa poata fi unite.

Aceasta tehnica este utilizata in mod deosebit pe scara larga in domeniul sanitar, lacatuserie sau chiar caroserie. Exista mai multe procese de sudare care necesita fiecare un material diferit. Iata cateva sfaturi pentru alegerea aparatului de sudat potrivit.

Ce este un aparat de sudat?

 

Un aparat de sudat este utilizat pentru a combina piese al caror material este fie fier, otel inoxidabil sau aluminiu. Exista trei tehnici de sudare: sudarea cu arc electric, sudarea cu flacara si sudarea cu fier fierbinte.

Avantaje sudare cu arc electric

 

Sudarea cu arc electric, numita si sudarea cu electrozi acoperiti, este cea care ofera cele mai bune rezultate in timp. Aceasta tehnica este intr-adevar eficienta si rapida datorita caldurii puternice produse de un arc electric. De asemenea, este accesibil chiar si pentru o persoana amatoare.

Aparatul de sudat cu arc este de fapt un transformator electric, alimentat de curentul de retea, echipat cu un electrod realizat in general dintr-un fir metalic (sarma cu miez), care permite sudarea partilor impreuna prin producerea unui curent la intensitate mare.

Rolul aparatului de sudat este de a converti curentul alternativ de 220 V care ajunge in casa ta  in curent continuu, masurat in amperaje. Este prevazut cu un potentiometru care permite variatia acestui curent.

Un aparat de sudat este, de asemenea, alcatuit din doi conectori conectati la polii pozitivi si negativi ai aparatului: unul dintre conectorii la clema suportului electrodului, celalalt la masa.

Electrodul (cunoscut si sub numele de electrod rutilic sau tija de sudura) este alcatuit dintr-un strat conductiv care se topeste si care formeaza apoi un fel de crusta (numita „zgura”) care protejeaza sudura de oxidare.

Concret, un scurt circuit cauzeaza sudarea unui arc electric intre electrod si metal. Acest arc electric se obtine cu curent continuu si este vizibil sub forma unui fulger sau a scanteilor. Caldura produsa, care poate atinge pana la 4500°C, permite sudarea metalului pentru a se topi si a deveni flexibil.

Acest dispozitiv electric a devenit atat de esential datorita functionalitatii si performantei sale mari. Astazi, exista o multitudine de modele de masini de sudat si alegerea nu este usoara.

Cu toate acestea, cu o masina de sudat cu invertor cum este un aparat de sudura Almaz cu afisaj electronic si masca de sudura inclusa, nu va trebui sa regreti alegerea, deoarece este o masina cu multe avantaje.

Aparatele de sudat cu invertor sunt echipate cu o precizie de reglare a intensitatii mari. A avea un control bun asupra intensitatii iti imbunatateste foarte mult eficienta si productivitatea. Cu aceast aparat, vei beneficia de o precizie ridicata a reglarii intensitatii.

Masina de sudat cu invertor este un dispozitiv de calitate care ofera performante remarcabile. Aceast aparat de sudura iti va satisface nevoile si asteptarile daca doresti sa oferi un lucru eficient pe fier.

0 Shares
You May Also Like