Istoria SEO si ajutorul pe care SEO il poate oferi site-urilor

Istoria SEO si ajutorul pe care SEO il poate oferi site-urilor

1 Shares
0
0
1

Proprietarii de site-uri dar si furnizorii de continut au inceput optimizarea site-urilor pentru motoarele de cautare de pe la mijlocul anilor 90, atunci cand primele motoare de cautare considerau timpurie reteaua Web.

La inceput, tot ceea ce trebuiau sa faca webmasterii era sa adauge site-ul sau URL-ul la motoarele de cautare. Acestea din urma trimiteau cate un “paianjen” cu scopul de “a se tari” prin site, si pentru a extrage legaturile cu alte pagini, dar si sa returneze informatiile de pe alta pagina, cu scopul de a fi indexate.

Acest proces necesita copierea paginii de catre asa numitii paianjeni, dar si stocarea pe propriile servere, acolo unde un indexor va culege diferite informatii legate de pagina, cum ar fi cuvintele continute dar si locul acestora in pagina.

Proprietarii site-urilor nu au avut de ales, astfel ca au recunoscut valoarea clasificarii superioare dar si vizibilitatea, astfel ca s-a creat o sansa pentru cei care practica SEO white hat si SEO black hat.

Companiile care practica SEO white hat sunt acele companii care utilizeaza tehnicile agreate de catre motoarele de cautare pentru a promova anumite site-uri in lista de rezultate a motoarelor de cautare.

Acest proces se bazeaza in mare parte pe optimizarea structurii paginilor pe care le contine un site, pentru ca acestea sa fie interpretate corect de catre algoritmii care atribuiesc rankurile folosite de motoarele de cautare.

Practicantii de SEO black hat sunt spammeri, care folosesc in mod excesiv cuvintele cheie, sau care intra pe tot felul de forumuri unde lasa link-uri care sa redirectioneze cititorii de pe forum pe site-ul lor.

Motoarele de cautare au dus multe lupte cu spammerii, astfel ca acelor persoane care practicau aceasta metoda, le erau inchise site-urile temporar sau definitiv.

Optimizarea corecta a unui site are ca rezultat direct o mai buna pozitionare a site-ului in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare, astfel ca site-ul va avea un trafic mult mai mare.

Seo poate sa ajute motoarele de cautare, iar astfel acestea isi vor face mult mai bine treaba, dar poate sa ajute si oamenii pentru ca ei sa gaseasca mult mai rapid informatiile dorite, sau imaginile si produsele care le sunt necesare.

De asemenea SEO poate sa ii scuteasca pe cei care vor sa isi promoveze afacerea de costurile mari pe care le-ar plati daca ar lipi afise sau bannere publicitare prin oras.

Daca nu ar exista SEO, un om de rand care navigheaza pe internet utilizand un screen – reader nu ar putea sa inteleaga ceea ce contine un site sau altul.

Cu siguranta daca tu ai un site sau o afacere pe care doresti sa o promovezi intr-un mod cat mai eficient, ai nevoie de un ajutor din partea unei companii care presteaza servicii de optimizare SEO.

Si la noi in tara se gasesc mai multe companii care activeaza in acest domeniu, insa in cazul in care iti doresti sa lucrezi cu o firma profesionista si de succes, atunci va trebui sa cauti optimizare seo Craiova si cu siguranta vei gasi compania ideala pentru tine.

1 Shares
You May Also Like