Lanturile de fast food se orienteaza spre livrarea online

0 Shares
0
0
0

Giganti internationali de fast food au inceput sa ruleze programe de livrare in Asia, Africa si Orientul Mijlociu de ani de zile. Acum, McDonalds lanseaza propriile lor incercari de livrare la domiciliu pe domeniu australian. Ce face totusi din comenzile on line ceva atat de atractiv dintr-o data pentru lanturile de fast food?

Primul care a inceput acest exercitiu in in urma cu peste 20 de ani, a fost McDonalds. Si nu, nu in America a avut loc acest exercitiu, ci in Asia si America Latina, unde s-a gasit intr-adevar dorinta de cumparare.

De ce? Chiria si costurile fortei de munca reduse, combinate cu orasele aglomerate, care fac condos o alegere nepractica, livrarea a devenit o propunere utila atat pentru intreprinderi, cat si pentru clienti. In Egipt, de exemplu, livrarea McDonalds reprezinta acum aproximativ o treime din vanzari.

A durat ceva pana cand conceptul a ajuns in Australia. Aici livrarea produselor alimentare era, in general de provenienta mai mica, restaurantele locale obisnuind sa acopere necesarul de livrare la domiciliu, precum si lanturile de pizza, ale caror produse sunt modelate in mod ideal pentru un transport usor in vrac.

Numai in ultimii ani, odata cu cresterea de servicii on line si livrarea acasa a fost adoptata cu succes printr-o gama mai larga de lanturi de fast food ca primafood.ro.

McDonald a inceput primul lor proces de livrare australian in magazinul din Sydney, iar apoi s-a extins intr-o serie de alte magazine cu planuri suplimentare de extindere in alte state. Red Rooster, una dintre cele mai mari lanturi de fast food australian detinut si operat in aceasta regiune si-a lansat de asemenea procesul de livrari acasa in vederea cresterii in continuare in directia de succes a companiei.

Ce interese conduc lanturile de fast food in a livra on line? Cererea in crestere din partea clientilor a condus la un deficit tot mai accentuat de timp iar cresterea livrarilor on line a devenit convenabila.

Timpul este valoros

Paisprezece la suta din australieni lucreaza foarte multe ore in fiecare saptamana, astfel ca timpul lor liber devine mai limitat si valoros, iar oamenii devin mai putin inclinati sa-l petreaca in pregatirea mesei. Australienii cumpara acum in medie mai mult de o masa pe saptamana, masa comandata on line, iar asta a dus la o crestere cu aproape 50 la suta a acestui gen de activitate.

Comandarea la domiciliu prin orice metoda taie atat din cumparaturi cat si din timpul de gatit, dar comanda on line merge cativa pasi mai departe prin reducerea timpului petrecut asteptand la cozile restaurantelor o comanda.

Clientul poate plasa comenzile inainte de a pleca de la locul de munca pentru a avea mancarea gata atunci cand soseste acsa. Asta inseamna mai mult timp de relaxare, timp petrecut cu familia si prietenii.

0 Shares
You May Also Like