Daca intri in categoria celor care prefera sa mestereasca personal diversele lucruri prin gospodarie, atunci cel mai bine este sa ai in trusa de scule din garaj un polizor unghiular corespunzator. Vorbesc despre o categorie de unelte destul de cautata, in conditiile in care este folosita chiar si zilnic de cei care gasesc mereu ceva de adaptat, de imbunatatit. Polizorul sau flexul, dupa cum il stiu cei mai multi, prezinta un mod de functionare simplu, constand intr-un disc – realizat din materiale diverse, cu care tai lemn, piatra, tevi sau de care te folosesti ca sa slefuiesti suprafete vaste.
Este adevarat ca presupune o atentie deosebita intrucat poate fi periculos, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te privezi de la avantajele pe care ti le poate aduce, prin eficienta pe care o prezinta in realizarea sarcinilor mai sus mentionate.
Inainte de a intra propriu – zis in subiect, doresc sa iti ofer cateva sfaturi ce te vor ajuta sa ai parte de experiente placute in utilizarea aparatului. Indiferent ca te vei orienta dupa gama de polizoare Bosch flex sau unghiulare, NU DETASA elementele de siguranta pe care le include. Multi au tendinta de a scoate aparatoarea de protectie a discului, iar rezultatea constau deseori in accidente nedorite. Poate ca iti va parea putin incomodant – cel putin pana te obisnuiesti, insa iti ofera siguranta.
Ce polizor Bosch alegi?
Inainte de a te grabi sa scoti banii, pune in balanta nevoile si decide-te asupra tipului de polizor potrivit nevoilor tale. Ai in vedere categoria din care produsul face parte, modul in care se face alimentarea – cu acumulator Li-Ion sau prin conectare la o retea de curent electric.
Modelele cu acumulator constituie o optiune in situatia in care lucrarile sunt minore, dar si atunci cand nu ai acces la o sursa de curent. Poti alege un polizor unghiular atunci cand vrei sa dispui de mobilitate sporita, insa nu uita ca e de dorit o autonomie mare a bateriei. Recomandarea mea e sa nu te incurci cu aceasta linie de polizoare daca ai de facut lucrari ce necesita o putere mare.
Te intereseaza si o viteza de rotatie corespunzatoare a discului abraziv. Aceasta difera de la un model la altul, deci ai grija sa te orientezi dupa un polizor Bosch care sa te implineasca din acest punct de vedere. Eventual poti opta pentru unul care iti permite sa setezi viteze variate. Este un aspect care va depinde si de discul pe care il folosesti. O valoare de peste 10.000 rpm te va avantaja in acesta privinta.
Puterea este un alt criteriu care trebuie sa iti dicteze alegerea. Pentru utilizare ocazionala, in regim hobby sau semi-profesional, va fi suficienta una cu valoare intre 1000 si 1500 W.
Ai in vedere de asemenea si dimensiunea discurilor pe care le poti folosi in functie de modelul de flex ales. Ai nevoie de libertate in alegere, pentru experiente fara peripetii.
Toate acestea sunt aspecte pe care trebuie sa le regasesti in fisa tehnica a articolului, dupa care ar trebui sa te ghidezi de altfel de fiecare data cand vrei sa faci o astfel de achizitie. Ca recomandare de magazin, tehnicbazar.ro prezinta o gama destul de complexa de polizoare Bosch dintre care poti alege. Au preturile destul de accesibile, in raport cu calitatea pe care probabil stii ca o prezinta in general produsele sub acest brand.