Ingrijirea porumbeilor voiajori – sugestii si recomandari

0 Shares
0
0
0

Crescator de porumbei esti din pura pasiune, insa nu putem contesta faptul ca aceasta pasiune poate aduce si ceva venituri. Stim ca de o vreme sunt preferati porumbeii ca parte din evenimente speciale, eliberarea lor fiind un moment unic si mai ales pentru ca porumbeii sunt un simbol al dragostei.

Totusi nu este o misiune usoara sa ii ingrijesti. Acest lucru nu presupune doar achizitia unor produse pentru porumbei. Este nevoie de dedicare zilnica. Un crescator de succes este cel care stie sa isi ingrijeasca porumbeii si sa ii selecteze astfel incat sa ii duca la concursuri si sa obtina succes.

Iata cateva sfaturi pretioase

Selectia pentru reproducere – au prioritate sa spunem cei care provin din familii de porumbei castigatori de premii. Exista si crescatori care se ocupa fix de acest lucru, de reproducerea celor mai bune rase de porumbei, de la care multi cumpara intocmai pentru a se asigura ca vor avea parte in primul rand de porumbei de provenienta buna.

Desigur ca si federatia din care face parte crescatorul, comunitatea din care face parte acesta va oferi respectul si statutul cuvenit celui care are porumbei de rasa.

Atentie la suprapopulare – a avea mai multi porumbei nu asigura neaparat si sansele de reusita. Ce folos ca sunt multi daca acestia traiesc in conditii necorespunzatoare? Conform specialistilor, fiecare porumbel are nevoie de minimul de 0,15 mp de spatiu. Nu inghesui prea multi in adapost.

Controale periodice – mancarea in ratie ar trebuie sa fie o schema ce functioneaza foarte bine. Din nou, trebuie spus ca prea mult nu inseamna mai bine. Apa poate fi la discretie insa.

La capitolul stare de sanatate, exista vaccinuri periodice, necesare pentru a preveni boli mortale. Unii crescatori administreaza si preventiv unele medicamente. Pana la orice decizie este bine de cerut sfatul unui medic. Preventiv pot fi administrate cel mult prebiotice. De urmarit este starea porumbeilor si orice schimbare analizata pentru a trata cat mai curand bolile ce survin.

Un rol important il joaca desigur administrarea de vitamine si minerale. Exista acum atat de multe produse de acest gen incat este drept oricine poate deveni usor confuz. Comunitatile de crescatori sunt o buna sursa de informare, pentru ca vorbim despre cei care au testat diverse produse. Din magazine, astfel de suplimente pot fi cumparate, insa a se tina cont exact de doze si mod de administrare – de regula sunt precizari pe ambalaje, de la producatori.

Imperecherea ar trebui realizata de cel putin doua ori pe an. Exista si aici o complexa poveste despre cum trebuie ingrijiti porumbeii, intarcati puii. Dar, cum spuneam, din pasiune aceste lucruri sunt o placere, nu un chin.

Important de precizat ca antrenamentele zilnice sunt necesare inainte de concursuri. Dupa ce incheie o cursa porumbeii au nevoie nu de hrana in portie dubla, ci de apa, mancare, dar mai ales odihna. Pot fi administrati electroliti. Urmarind evolutia lor, cum isi revin dupa asemenea efort, daca in maximum 24 de ore porumbeii nu isi revin, ar trebui suspectata epuizarea sau alte boli.

0 Shares
You May Also Like