Cum alegi un aparat de sudura?

0 Shares
0
0
0

Unul dintre cele mai renumite echipamente de la Zyg, care cu siguranta nu lipseste din atelierul nici unei firme, sau din atelierul niciunei persoane care obisnuiasca sa faca tot felul de reparatii, este fara doar si poate aparatul de sudura.

Trebuie mentionat faptul ca, referitor la acest tip de echipament, se pot gasi diferite modele, care utilizeaza diferite modele de lucru, motiv pentru care in cazul in care ai si tu nevoie pentru gospodaria ta de un aparat de sudura, trebuie sa te gandesti foarte bine mai intai de toate, la activitatile si la scopurile in care vei folosi aparatul de sudura, dar si la suprafetele pe care acesta va fi utilizat.

Pentru a te asigura ca faci o alegere inspirata, ar trebui sa citesti articolul acesta, iar in continuare vei gasi cateva detalii care te pot ajuta sa iti alegi cel mai bun aparat de sudura.

In primul rand, trebuie sa stii ca poti sa gasesti modele care sudeaza cu electrod invelit (MMA), insa vei putea sa gasesti si aparate de sudura care sudeaza cu fir metalic ( MIG – MAG), vei putea sa gasesti aparate de sudura care sudeaza cu mediu de gaz inert (TIG), dar si aparate care sudeaza cu flacara oxiacetilena.

Aparatele de sudura pe baza de electrod invelit, utilizeaza un arc electric, prin care electrodul consumabil se incalzeste iar apoi se topeste, astfel formand o punte intre doua bucati sudate, din metal.

Un asemenea aparat de sudura poate sa fie folosit si pentru materiale mai groase, se poate folosi si in aer liber dar si in interiorul unei hale de exemplu, si poate sa fie folosit chiar si in conditii de vand, si este si destul de ieftin.

Aparatele de sudura care functioneaza cu fir metalic, au introdusa o sarma de adaos, care va fi topita de catre aparat, iar apoi unita cu suprafata metalica pe care se actioneaza, iar aceasta suprafata poate sa fie si destul de subtire.

In cazul lucrarilor mai fine, cu siguranta acest tip de aparat de sudura este recomandat, datorita faptului ca nu lasa urme. Zgura eliminata in urma procesului de sudare nu se va depune pe metal, pentru ca in momentul sudarii se va elibera un gaz protector, care poate sa fie inert, semi – inert sau activ.

Aparatele de sudura cu mediu de gaz, sudeaza cu un electrod de Wolfram, acest electrod fiind special datorita faptului ca nu se topeste, iar zona de lucru in acest caz este protejata impotriva oxidarii, de catre un material de adaos, dar si de catre un gaz protector, iar aici de regula discutam despre argon,

Mai exista si aparate de sudura cu flacara oxiacetilena, care topesc metalul si il sudeaza cu ajutorul unui fir metalic, iar aceste aparate pot sa fie folosite chiar si pe suprafetele ruginite, sau pe conditii de vant.

Deasemenea, atunci cand iti doresti un aparat de sudura, pe langa modelul dorit, mai trebuie sa tii cont si de accesoriile pe care le poti primi la pachet cu produsul, sau pe care va trebui sa le cumperi separate de produs.

0 Shares
You May Also Like