Fierastrau circular unghiular – sfaturi utile

Fierastrau circular unghiular – sfaturi utile

0 Shares
0
0
0

Un fierastrau circular unghiular permite crearea unghiurilor pe diverse tipuri de materiale: turnate, cornise, cadre etc. Utilizate mai ales pentru aceasta capacitate de a crea unghiuri, asa cum o arata si denumirea, fierastraul circular unghiular poate fi de mai multe feluri: fierastrau circular unghiular manual, fierastrau circular unghiular electric standard, fierastrau circular unghiular combinat, fierastrau circular unghiular electricat combinat culisant.

Noi va recomandam sa va cumparati un fierastrau circular unghiular Scheppach pe care il gasiti la cel mai bun pret pe site-ul Casa Idea alaturi de alte produse la fel de bune. Daca din cand in cand obisnuiti sa bricolati un astfel de fierastrau va va salva timp pretios.

Dat fiind aceasta varietate de modele, alegerea unui fierastrau circular unghiular trebuie sa se faca in functie de munca pe care vrei sa o realizezi si de frecventa cu care acesta va fi folosit. Mai mult decat atat, este indicat sa ai in vedere si aspecte precum puterea pe care acesta o are sau tipul de materiale pe care obisnuiesti sa le folosesti pentru a alege in cunostinta de cauza.

Utilizarea unui fierastrau circular unghiular manual face munca sa fie lenta si putin dificila. Un astfel de fierastrau se prezinta sub forma unei lame care aluneca pe doua tuburi conectate la randul lor la o placa echipata cu suruburi. Acesta nu poate fi utilizat pentru baghete subtiri sau pentru cornise de material slab. Pe de alta parte, utilizarea acestuia nu implica o intretinere prea mare, iar costul sau este destul de redus. In functie de model, acesta poate costa intre cateva zeci si cateva sute de lei.

Fierastraul circular unghiular mecanic poate fi electric sau pneumatic. Cel mecanic standard este compus dintr-un disc si o lama fixata pe o baza culisanta care include un sistem de gradare. Avantajele acestui tip de fierastrau sunt reprezentate de faptul ca este practic, lucrarile se realizeaza cu ajutorul lui in mod rapid si cu precizie ridicata, iar costurile variaza in functie de model, insa exista si variante foarte ieftine. Dezavantajele acestui tip de fierastrau sunt date de faptul ca poate fi folosit doar pe materiale de grosime mica, nu permite taierea in plan inclinat, are vibratii usoare si este posibila formarea splinterului.

Fierastraul circular unghiular mecanic combinat are si o a doua optiune de decupare care permite taierea unghiurilor in plan inclinat. Acesta este si principalul sau avantaj, pe langa lucrul rapid si precis si pretul scazut la care poate fi achizitionat. Printre dezavantaje se numara limitarea la materiale de grosime mica, formarea splinterului si usoare vibratii in timpul utilizarii.

Fierastraul circular unghiular mecanic combinat si culisant are, pe langa capacitatea sa de a taia in unghi si in plan inclinat, un brat culisant care ii permite sa taie si materiale de grosime mai mare. Printre avantaje se numara faptul ca poate taia colturi si inclinari, se lucreaza rapid cu el, are o foarte mare precizie in taiere si nu are vibratii in utilizare. Dezavantajul principal il reprezinta pretul care este destul de ridicat si intretinerea regulata care trebuie efectuata.

0 Shares
You May Also Like