Pedeapsa conducere fara permis

0 Shares
0
0
0

Prin definirea sa, conducerea fara permis reprezinta o ilegalitate si se pedepseste conform articolului 335 din Codul Penal. Daca o persoana nu detine permis de conducere teoretic nu cunoaste regulile de circulatie in totalitate, acelasi lucru se intampla si in cazul persoanelor care nu au permis corespunzator pentru categoria vehiculului pe care il conduc.

Pedeapsa pentru conducerea fara permis a unui vehicul sau a unui tramvai pe drumurile publice constituie o infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani. Pedeapsa se aplica si pentru persoanele care nu detin permis corespunzator categoriei sau subcategoriei vehiculului pe care il conduc, aceasta poate fi de la 6 luni pana la 3 ani.

Exista cazuri in care persoanele care sunt cercetate sau judecate, sunt pe cale sa obtina permisul – sunteti la scoala de soferi, ati obtinut un punctaj pozitiv la chestionarul auto, dar urmeaza sa efectuati examenul in trafic -. Sunt doua cazuri ce se pot intampla, respectiv anularea permisului daca acesta s-a obtinut in timpul in care va aflati sub cercetare si ulterior ati fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca sau permisul nu se anuleaza daca instanta decide renuntarea la pedeapsa sau amanarea aplicarii acesteia.

Examenul auto pentru dobandirea permisului de conducere se poate sustine in urmatoarele cazuri:

  1. Legea amnistiei a intervenit dupa ce ati fost condamnat
  2. De la data executarii pedepsei au trecut 6 luni
  3. De la data gratierii pedepsei sau de la data suspendarii ei a trecut un an
  4. Interzicerea dreptului de a conduce anumite vehicule a fost revocata sau intre timp a expirat.

Trebuie sa tineti cont ca nu toate pedepsele se rezuma la inchisoare cu suspendare sau amenda. Desi sunt cele mai des intalnite si in cazul primei abateri, este posibil ca instanta sa hotarasca doar pedeapsa cu suspendare, inchisoarea cu executare poate interveni.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti in cazul unei acuzari de acest tip este sa apelati de urgenta la un avocat. Deschiderea dosarului penal implica si un tip de aparare in fata instantei, iar aceasta este bine sa fie din partea unui avocat penal. Pentru judecator este foarte important modul in care sunteti aparat si modul in care va relatati povestea cu privire la intamplarea faptelor.

Avocatul este o persoana esentiala in vederea obtinerii unui rezultat pozitiv in ceea ce priveste acuzarea dumneavoastra. Un alt aspect pentru care ar trebui sa apelati la un avocat specializat in dreptul penal este si indeplinirea formalitatilor necesare in instanta. Documentatia impreuna cu formularea in mod corect a unei aparari sunt primele doua puncte pe care le va indeplini avocatul dumneavoastra.

Pentru o reprezentare corecta in fata instantei aveti nevoie in totalitate de un avocat. Echipa noastra are experienta de peste 20 de ani in solutionarea de astfel de cazuri, in acest mod beneficiati de cei mai buni avocati in acest domeniu.

0 Shares
1 comment
  1. Asta imi aduce aminte de Sergiu Floroaia, avea el un material despre dementii care conduc fara permis :))) doamne cat am mai ras :))))) am fost la un show si de atunci le urmaresc activitatea saptamanal, el cu toma alexandru si inca cativa au facut comics club si sunt foarte tari!

Comments are closed.

You May Also Like