Uneltele electrice. Ce sunt şi cum au apărut?

Leave a comment
pureshapes.ro

Cu toţii suntem familiari cu termenul de unealtă electrică. Aceste scule automatice pe care le întâlnim tot mai des. În acest articol îmi propun să arunc o privire la acestea, tipurie lor şi cum am auns unde suntem.

Definiţie

Un instrument electric este un instrument care este acționat de o sursă de energie suplimentară și un mecanism diferit de forța de muncă manuală utilizată cu uneltele manuale. Cele mai frecvente tipuri de scule electrice utilizează motoare electrice.

Motoarele cu ardere internă și aerul comprimat sunt, de asemenea, utilizate în mod obișnuit. Alte surse de energie includ motoarele cu aburi, arderea directă a combustibililor și a combustibililor, cum ar fi în unelte acționate cu pulbere sau chiar surse naturale de energie, cum ar fi vântul sau apa în mișcare. Uneltele acționate direct de puterea animalelor nu sunt în general considerate unelte electrice.

Scurt istoric

Înainte de anii 1930, sculele electrice erau adesea adăpostite în carcase din metal turnat. Carcasele din metal turnat au fost grele, contribuind la leziuni de utilizare repetate, precum și conductive – adesea șocând utilizatorul.

Pe măsură ce Henry Ford s-a adaptat nevoilor de fabricație din cel de-al doilea război mondial, el a cerut ca A. H. Peterson, un producător de scule, să creeze un burghiu electric mai ușor, care să fie mai portabil pentru lucrătorii săi de asamblare.

În acest moment, Hole-Shooter, un burghiu care cântărea 5 lbs. a fost creat de A. H. Peterson. În cele din urmă, compania Peterson a dat faliment după un incendiu devastator și o recesiune, dar compania a fost scoasă la licitație lui A. F. Siebert,  fost partener în compania Peterson, în 1924 și a devenit Milwaukee Electric Tool Company.

La începutul anilor 1930, companiile au început să experimenteze carcase de materiale plastice polimerice termorezistente. În 1956, sub influența lui Hans Erich Slany, Robert Bosch GmbH a fost una dintre primele companii care a introdus o carcasă pentru scule electrice din nailon umplut cu sticlă.

Utilitate generală

Uneltele electrice sunt utilizate în industrie, în construcții, în grădină, pentru sarcini de casă, cum ar fi gătitul, curățarea și în jurul casei în scopul conducerii (elementelor de fixare), găuririi, tăierii, modelării, șlefuirii, șlefuirii, dirijării, lustruirii, vopsirii , încălzire și multe altele.

Clasificare

Uneltele electrice sunt clasificate fie staționare, fie portabile, unde portabile înseamnă de mână. Uneltele electrice portabile au avantaje evidente în mobilitate. Cu toate acestea, uneltele electrice staționare au de multe ori avantaje în ceea ce privește viteza și precizia.

Un ferăstrău tipic de masă, de exemplu, nu numai că taie mai repede decât un ferăstrău manual obișnuit, dar tăieturile sunt mai fine, mai drepte și mai pătrate decât ceea ce se poate realiza în mod normal cu un ferăstrău manual. Unele unelte electrice staționare pot produce obiecte care nu pot fi realizate în alt mod. Strungurile, de exemplu, produc obiecte cu adevărat rotunde.

Uneltele electrice staționare pentru prelucrarea metalelor sunt de obicei numite mașini-unelte. Termenul de mașină-unealtă nu este de obicei aplicat uneltelor electrice staționare pentru prelucrarea lemnului, deși o astfel de utilizare este auzită ocazional și, în unele cazuri, cum ar fi prese de găurit și polizoare de banc, exact același instrument este utilizat atât pentru prelucrarea lemnului, cât și pentru prelucrarea metalelor.

În timp ce uneltele electrice de mână sunt extrem de utile, ele produc, de asemenea, cantități mari de zgomot și vibrații.  Utilizarea instrumentelor electrice fără protecție auditivă pe o perioadă lungă de timp poate pune o persoană în pericol de pierderea auzului.

Institutul Național pentru Sănătate și Securitate în Muncă din SUA (NIOSH) a recomandat ca o persoană să nu fie expusă zgomotului la sau peste 85 dB, pentru a preveni pierderea auzului.

Majoritatea uneltelor electrice, inclusiv burghiele, ferăstraie circulare, șlefuitoare cu bandă și ferăstraie cu lanț, funcționează la niveluri sonore peste limita de 85 dB, unele ajungând chiar la peste 100 dB.  NIOSH recomandă cu tărie să purtați protecție auditivă în timp ce utilizați aceste tipuri de instrumente electrice.

Concluzie

În concluzie, domeniul uneltelor electrice este unul amplu. În cazul în care doriţi să realizaţi o achiziţie, dar  nu sunteţi sigur de raportul calitate-preţ, daţi-mi voie să vă recomand  scule si unelte electrice Casa Idea.

Leave a Reply